skip to Main Content

La llar: un espai de confort

La llar és el nostre castell. El refugi on tornem després d’una llarga jornada de treball o d’un temps fora. És el lloc on ens sentim còmodes i segurs, el lloc on volem arribar per obtenir tot el benestar físic i emocional que sempre desitgem. I en els temps actuals, amb l’augment del teletreball, també s’ha convertit en una oficina personal a la qual li demanem el mateix confort.

Està comprovat que passem més temps a casa que en espais exteriors. Hi trobem comoditat i confort, un espai saludable per gaudir, en soledat o en companyia, d’una elevada qualitat de vida. Però per a això és essencial que la llar disposi dels millors elements que li confereixin aquesta comoditat i confort. I en això, els tancaments s’erigeixen en uns components bàsics.

I és que una finestra no compleix tan sols una funció d’obertura o de connexió visual entre l’interior i l’exterior. Les finestres són elements fonamentals per al control tèrmic i acústic de la llar, fonts d’il·luminació i ventilació naturals que fan del nostre espai un lloc de confort i, a més, eficient energèticament que també ens permet estalviar diners.

Per exemple, fa temps que se sap que els llocs amb poca il·luminació natural afecten l’estat d’ànim. Que les oficines amb llum solar són més productives. En canvi, els espais oberts a l’exterior tenen una influència positiva en els estats d’ànim, i per això són imprescindibles per al confort de la llar.

Un bon aïllament tèrmic ens beneficia a la factura de la llum

Un altre aspecte important a tenir en compte en el confort de la llar és la ventilació. La manca d’aire renovat pot provocar l’aparició de floridura o humitats que indubtablement impacten en la nostra comoditat i en el nostre sistema respiratori.

Però igual que és important deixar que les estances de la llar s’omplin de llum solar i d’aire renovat, també és essencial tenir un control sobre aquests elements. Per això, és vital disposar d’un aïllament tèrmic i acústic perfecte i evitar-nos així unes molèsties que ens podrien provocar estrès i malestar. Sense oblidar, per descomptat, que un bon aïllament tèrmic ens permetrà estalviar en la factura de la llum.

Amb uns bons tancaments, doncs, podríem aconseguir un 25% en la reducció del consum energètic, una atenuació de soroll exterior de 43 decibels i una temperatura mitjana de confort a la llar de 22 graus centígrads. En resum, tres bones raons a tenir en compte a l’hora de triar les portes i finestres de les nostres llars.

Back To Top