skip to Main Content

Els 5 elements bàsics d’una bona finestra

Escollir el tipus de finestres per a casa nostra no és una cosa intranscendent. Una mala finestra pot arruïnar el confort amb el qual havíem somiat i, de passada, també pot arruïnar-nos quan ens arribi la factura de la llum. Perquè unes finestres deficients es poden convertir en un pou sense fons per a la nostra economia i per la despesa energètica de l’edifici.

Segons l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), fins al 30% de l’energia generada en un habitatge es pot perdre per les finestres. Això vol dir que la calor produïda per la calefacció marxarà sense contemplacions a l’hivern, mentre que la frescor de l’aire condicionat ens abandonarà cruelment a l’estiu. Bye bye.

I, mentrestant, la factura de la llum anirà en augment, foradant-nos la butxaca, perquè haurem de fer servir cada vegada més energia per mantenir el confort a la nostra llar. I tot per culpa d’unes finestres de mala qualitat. Unes finestres sobre les quals no hem posat prou atenció a aquests cinc elements bàsics:

  • L’aïllament tèrmic.
  • L’aïllament acústic.
  • La permeabilitat a l’aire.
  • L’estanquitat a l’aigua.
  • La resistència al vent.

Es tracta de cinc elements que hem de tenir molt en compte a l’hora de considerar unes bones finestres per a casa nostra. La majoria d’aquests elements s’aconsegueix de forma fàcil i assequible amb finestres d’alumini amb trencament de pont tèrmic. Això consisteix a evitar que la cara interior i exterior de la finestra estiguin en contacte interposant entre elles un material que impedeixi la transmissió de calor.

De nou citant a l’IDAE, l’aïllament tèrmic que proporcionen les finestres amb ruptura de pont tèrmic suposa un estalvi en la factura de la llum de fins al 60%, mentre que afavoreix el medi ambient en evitar l’emissió d’uns 16 milions de tones de gas a l’any.

Per les seves pròpies característiques, l’alumini també és un bon element que cobreix la resta d’elements bàsics per a una bona finestra, així com un bon segellat i el doble o triple vidre. Unes finestres ben col·locades, correctament segellades i que tanquin adequadament són una garantia absoluta per mantenir el confort a la llar sense preocupar-se excessivament per la factura energètica.

mà obrint una finestra
Back To Top